top of page

17-DAAGSE ROADTRIP NOORD-KROATIË

verblijf op 4 locaties

kleinschalig overnachten

afwisselende route

inclusief excursies

Kroatische%20kust%203_edited.jpg

PARELS VAN NOORD-KROATIË

Reis van Zagreb via de Plitvice meren naar de Kroatische kust en ontdek de ene prachtige plek na de andere. Mediterraan, ruig, afwisselend en vol verrassingen!

STIJLVOL LOGEREN 

 

Hoe mooi een accommodatie er ook uit ziet, het belangrijkste is dat je je er fijn voelt. Daarom vind je bij ons alleen de allerfijnste plekken. Altijd kleinschalig, karakteristiek, bijzonder gelegen en vaak gerund door locals.

HOTEL JAGERHORN

Sfeervol verblijf midden in centrum Zagreb

Faciliteiten: bar, lounge, terras

GUEST HOUSE OREŠKOVIĆ

Verblijf dichtbij beroemde Plitvice meren

Faciliteiten: restaurant, zwembad, jacuzzi

HERITAGE HOTEL TISNO

Hotel met historie aan Dalmatische kust

Faciliteiten: bar, restaurant, terras

HOTEL VILA ROVA

Relaxed verblijf aan de kust op eiland Krk

Faciliteiten: bar, terras, zwembad, strand

Hotel Jagerhorn
Hotel Jagerhorn
Guest house Oreskovic
Guest house Oreskovic
Guest house Oreskovic
Heritage Hotel Tisno
Heritage Hotel Tisno
Heritage Hotel Tisno
Vila Rova
Vila Rova
Vila Rova

BELEVEN & ONTDEKKEN

De volgende excursies en extra's zijn inbegrepen tijdens jullie roadtrip in Kroatië. Reis, beleef en ontdek!

Meisje met fiets

FIETSTOUR ZAGREB

Samen met enthousiaste gids op de fiets langs alle highlights van de levendige Kroatische hoofdstad Zagreb (circa 2,5 uur).

Image by Simon PALLARD

PLITVICE MEREN
(INCLUSIEF ENTREE)

Verken de vele schitterende meren en watervallen van Nationaal Park Plitvice met een enthousiaste gids (circa 4 uur).

DAGTOCHT OP ZEE VANUIT ZADAR

Dagtocht per boot door nationaal park Kornati; 89 kleine eilanden langs de Dalmatische kust! Incl. drankjes en lunch.

Image by Hrvoje_Photography 🇭🇷

MEDITERRAAN
DINER OP KRK

Genieten van de heerlijkste Kroatische specialiteiten op het eiland Krk. Tijdens jullie verblijf is één diner inbegrepen.

Kroatië binnenland.jpg

HIGHLIGHTS KROATIË

Zagreb.jpg

ZAGREB

Zagreb - begraafplaats.jpg

MIROGOJ BEGRAAFPLAATS

Image by Mike Swigunski

PLITVICE

MEREN

De Kroatische hoofdstad Zagreb, prachtig gelegen langs de oever van de Sava rivier, kent een rijke geschiedenis en een overvloed aan cultuur. De stad ademt de sfeer van de 19e-eeuwse dubbelmonarchie. Verken de vele monumenten, musea, kerken en lommerrijke parken en ontdek de leukste cafés en restaurantjes.

De Mirogoj begraafplaats is de centrale begraafplaats van Zagreb. Het geldt als één van de mooiste rustplaatsen in Europa. De arcades, koepels en de kerk bij de ingang zorgen voor een indrukwekkende binnenkomst. Protestanten, moslims, christenen, joden en communisten liggen er gebroederlijk zij aan zij. Bijzonder!

Tijdens een tour door Noord-Kroatië kun je er niet omheen om een dag in Nationaal Park Plitvice door te brengen. Het grootste nationaal park in Kroatië en tevens UNESCO Werelderfgoed bestaat uit 16 meren die met elkaar verbonden zijn via watervallen. Er zijn 7 wandelroutes die door het park leiden. Laat je betoveren door dit natuurwonder.

Image by Sam Barber

ZADAR

Image by Aitor Olaskoaga

KRKA

NATIONAAL PARK

Image by Johan Doe

KORNATI NATIONAAL PARK

Zadar is al sinds 900 voor Christus een belangrijke stad. Romeinen, Byzantijnen, Venetianen en Ottomanen zwaaiden hier de scepter. De oude stad ligt op een schiereiland en is per voetgangersbrug gemakkelijk te bereiken. Highlights zijn de 9e-eeuwse Sint Donatus kerk, het Romeinse Forum en de Sint Anastasias kathedraal.

Krka is één van de acht nationale parken in Kroatië en zeker één van de mooiste . Het nationale park is gigantisch (maar liefst 111 km²) en is goed te bereiken vanuit Zadar en Šibenik. Het park dankt z'n naam aan de rivier de Krka die er doorheen stroomt en het telt maar liefst 7 watervallen, met een totale hoogte van 242 meter. Ervaar het zelf!

Voor de kust van Noord Dalmatië ligt Nationaal Park Kornati, een archipel bestaande uit 89 kleine eilandjes. Geroemd om zijn natuurlijke schoonheid en goed bewaarde ecosysteem. Maak vanuit Zadar of Šibenik een dagexcursie. Dit is meestal inclusief boottocht langs de eilanden, lunch en reisbegeleiding.

Image by Sergii Gulenok

ŠIBENIK

Kroatische kust.jpg

KRK

EILAND

wijngaard 2

INHEEMSE WIJN

VAN KRK

Šibenik is een juweeltje aan de Adriatische Zee. Een eeuwenoude stad met een heel bijzonder visitekaartje: de indrukwekkende, geheel uit witte stenen opgebouwde St. Jakob Kathedraal (UNESCO werelderfgoed). Verder vind je er een groot aantal kerken op een relatief kleine oppervlakte en wordt de stad beschermd door vier oude forten.

Krk wordt niet voor niets al eeuwenlang het Gouden Eiland van Kroatië genoemd. Het verrast bezoekers met haar prachtige natuur, kleine stranden, verscholen baaitjes en knusse kustplaatsjes. Opvallend aan het eiland is het grote verschil in landschappen. Het berglandschap in het zuidoosten is ruig en kaal, het noordwesten is prachtig groen.

Het charmante dorp Vrbnik vormt het epicentrum van de Žlahtinais, de inheemse wijn van Krk. In de vallei van Vrbnik wordt deze unieke druivensoort verbouwd en levert een heerlijke witte, licht mousserende wijn op. Dorstig geworden? Restaurant Konoba Nada met panoramisch uitzicht is een prima plek om zo’n wijntje te proeven.

AVONTUUR VAN DAG TOT DAG

Image by Caleb Whiting

DAG 1

Overnachting omgeving Rosenheim (D)

Vandaag begint jullie roadtrip naar kleurrijk Kroatië. Via Duitsland rijden jullie zuidwaarts waar jullie overnachten in de omgeving van Rosenheim (Beieren). De volgende ochtend via Oostenrijk naar de hoofdstad van Kroatië, waar jullie in de loop van de dag aankomen.

DAG 2-4

3 overnachtingen Zagreb

Jullie reis begint met een korte citytrip in Zagreb, een compacte, fijne stad. Habsburgse historie gaan hier hand in hand met mediterrane flair en ruige randjes Balkan-bouw. Neem de kabelspoorbaan naar Gornji Grad, de bovenstad, of bezoek de beroemde Dolac markt bij de kathedraal. Laat je verassen door bijzondere musea en bewonder streetart op vele straathoeken.

zagreb-2705556_1920_edited.jpg
Plitvice meren Koratië.jpg

DAG 5-7

3 overnachtingen Plitvice merengebied

Na Zagreb gaat de roadtrip vandaag zuidwaarts. Een bezoek aan Kroatië is volgens velen niet compleet zonder een bezoek aan Nationaal Park Plitvice, een sprookjeswereld met haar betoverende watervallen en smaragdgroene meren. Te voet verken je deze wondere wereld het beste. De regio heeft trouwens meer te bieden; onder andere de grotten van Barać en een adrenaline park.

DAG 8-11

4 overnachtingen Dalmatische kust

Op naar de Dalmatische kust! Na Zagreb en Plitvice weer een heel andere sfeer, het lijkt wel een ander land! Jullie verblijven in de omgeving van Zadar en Šibenik, twee pareltjes van steden, beiden pittoresk gelegen aan zee. Naast een prachtige kustlijn kent de regio twee nationale parken die vragen om een nadere verkenning; de Krka watervallen en de spectaculaire bergbossen van Paklenica.

Noord-Kroati%25C3%25AB_edited_edited.jpg
Kroatie-Strand-Nugal-Makarska-Rivierea-f

DAG 12-15

4 overnachtingen eiland Krk

Onder Istrië liggen een ontelbaar aantal eilanden, zeer geliefd bij zonzekere rustzoekers. De laatste dagen van deze afwisselende roadtrip verblijven jullie op het groene eiland Krk, sinds 1980 via een brug verbonden met het vasteland. Wandel langs de kust, vlij neer op de paradijselijke stranden en proef van de lekkerste lokale wijn, de Vbrnik, een frisse licht mousserende witte wijn. Živjeli!

DAG 16-17

Overnachting omgeving Karlsruhe (D)

Vandaag begint de reis huiswaarts. Na een dag rijden via Slovenië, Oostenrijk en Zuid-Duitsland overnachten jullie in de omgeving van Karlsruhe. De volgende dag nog even de laatste kilometers terug naar Nederland en dan zit deze roadtrip er alweer op.

Image by Erik Odiin

VOORJAAR

vanaf €1.375,- p.p.

april - mei - juni

ZOMER

vanaf €1.545,- p.p.

juni & augustus

NAJAAR

vanaf €1.375,- p.p.

september & oktober

INBEGREPEN

ACCOMMODATIE

Jullie verblijven in 4 kleinschalige en karakteristieke accommodaties op bijzondere locaties in Kroatië op basis van een sfeervolle standaard kamer. Onderweg slapen jullie op de heen- en terugreis in Duitsland in comfortabele hotels.

VERZORGING

In alle accommodaties is het ontbijt inbegrepen (ook bij stop-over op de heen- en terugreis).

TOLVIGNET

Een tolvignet voor Oostenrijk t.w.v. ca. €30,- is inbegrepen.

EXCURSIES

Fietstour Zagreb, bezoek Plitvice meren met gids (inclusief entree t.w.v. circa 30,- p.p.), dagtocht per boot Nationaal Park Kornati (incl. drankjes en lunch), diner op eiland Krk.

REISBESCHEIDEN

Enkele weken voor vertrek ontvangen jullie van ons een uitgebreid reispakket met vouchers, tickets, algemene reisinformatie en inspirerende brochures/gidsjes.

ZEKERHEDEN

Jullie profiteren nu van onze Corona ontzorg service: gratis annuleren & geen aanbetaling.

Vivencia is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden), Calamiteitenfonds,  VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties) en GreenSeat (CO2-compensatie).

Niet inbegrepen: Verzekeringen (reisverzekering en/of annuleringsverzekering), boekingskosten €25,- p.p., bijdrage SGR €5,- p.p., bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking, alle niet genoemde maaltijden en drankjes, optionele activiteiten/ entreegelden en toeristenbelasting.

VRAAG REIS AAN

Bedankt voor uw aanvraag! Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

roadtripping

REISERVARINGEN

Image by malte

Alles is heel prima verlopen en dankzij jullie verzorging van de logistiek is het een geweldige vakantie geworden. Een vakantie waarin je veel kunt ondernemen, maar ook prima de tijd hebt voor een middagje zon aan het strand. Vivencia heeft ons al het regelwerk uit handen genomen en dat hebben ze meer dan voortreffelijk gedaan.

Jeannette en Toon

bottom of page